Sonja Boogaard Makelaardij - Begeleiding bij de aankoop van uw huis

Kopersbegeleiding

Er komt nogal wat kijken bij het zoeken naar en het kopen van een geschikt huis. Want als u denkt het ideale huis gevonden te hebben, weet u dan of u niet te veel betaalt, er geen gebreken, erfdienstbaarheden of planologische ontwikkelingen in de woonomgeving zijn die de waarde kunnen beïnvloeden, het een courant huis betreft, hoe u de hypotheek moet regelen enz.

Dit is maar een kleine greep uit alle vragen die op u afkomen. Een spannende en uitdagende tijd, waarin u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Verstandig om op dat moment iemand in te schakelen die beseft dat een huis kopen niet alleen een zakelijke maar zeker ook een emotionele ervaring is. Sonja helpt u graag van het begin (het zoeken) tot het eind (het kopen van uw ideale huis).

Wat kunt u zoal verwachten wanneer u Sonja inschakelt voor kopersbegeleiding?

Sonja maakt een afspraak met de betreffende makelaar bij wie de woning in de verkoop staat. Betreft het een particuliere verkoop, dan maakt zij rechtstreeks een afspraak met de eigenaar voor opname van de woning. Ook zal zij de bevestiging willen ontvangen dat, tijdens de procedure van aankoop, de woning niet aan een andere belangstellende wordt verkocht.
Na de opname neemt Sonja contact met u op en worden de bevindingen, zoals het onderhoud, staat van de woning, omgeving, courantheid, de waarde en alle andere relevante factoren met u besproken. Aan de hand hiervan wordt een waarde vastgesteld. Daarna kunnen de prijsonderhandelingen worden ingezet.
Vergeet echter niet dat bij het kopen van een huis niet alleen de prijs in de onderhandeling wordt meegenomen maar ook de opleveringstermijn, ontbindende voorwaarden zoals verkrijging financiering of voorbehoud van bouwkundige keuring door een erkend bouwkundig inspecteur.

Als u als koper met de verkopende partij een overeenstemming heeft bereikt, wordt er een koopovereenkomst opgemaakt. Deze akte wordt door Sonja nauwkeurig doorgenomen, zodat alle aspecten die in de onderhandeling zijn overeengekomen daadwerkelijk in de akte zijn vastgelegd.
Daarna wordt de akte door beide partijen ondertekend. Wanneer de woning door een particulier verkocht wordt, zonder tussenkomst van een verkopend makelaar, kan Sonja ook voor de opstelling van een koopovereenkomst zorgen.
De uiteindelijk leveringsakte die de notaris opmaakt, wordt door Sonja voor u doorgenomen: Sonja zal u van dienst zijn, totdat u de sleutel van uw nieuwe huis in het slot steekt!

De volgende stap, nadat de overeenkomst is gesloten, is het verkrijgen van een geschikte en gunstige hypotheek. Ook voor het vinden van een financiering die bij u past, is het mogelijk dat u via Sonja vrijblijvend in contact wordt gebracht met een vakbekwame hypotheekadviseur!
 
 

Contactgegevens

Postbus: 7005, 4330 GA Middelburg
Mobiel: 06 - 46 20 45 19
E-mail: info@sonjaboogaard.nl

U kunt ook gebruik maken van het contactformulier.


Lees hier mijn privacyverklaring .